Právě se nacházíte | A-Z bio potraviny » OSTATNÍ BIO » Agar - želatina » Agar (želatina). Výborný k zavařování!
Agar (želatina). Výborný k zavařování!
Popis
Agar- želatina. Výborná i na zavařování!
Agar je zcela přírodní želatinový přípravek získaný z mořských řas. Obsahuje vápník, hořčík, kyselinu listovou a jód. Má nepatrnou energetickou hodnotu. Používá se jako poleva s ovocem, možné je využití i na zeleninové aspiky.
Návod: Na 300 ml vody dávkujeme 1 lžičku agaru, 5 – 10 lžiček cukru (25 – 50 g), možno přidat šťávu z citronu či ovoce. Smícháme, necháme 10 minut bobtnat, pak 15 minut vaříme. Podáváme po ztuhnutí.
Pro zeleninové aspiky dáváme místo cukru 1/2 lžičky soli.
My ho přidáváme v malých množstvích i do domácích džemů, které si v sezóně vyrábíme z úrody naší zahrady :)
Balení: 20 g
A pozor! To nejlepší na konec :)
Každý registrovaný zákazník má u nás na toto zboží, stejně jako i na všechno ostatní, slevu 5%!!