Právě se nacházíte | O D K Y S E L E N Í
O D K Y S E L E N Í
Odkyselení organismu.
Níže naleznete některé bio potraviny z naší nabídky, které jsou odborníky považovány za výrazně zásadotvorné, tj. v organismu reagují výrazně zásadotvorně. Seznam potravin je převzat z knihy Dr. Susan E. Brown, L. Trvieri, Jr.: The Acid Alkaline Food Guide.
Výrazně zásadotvorné potraviny:
Ocet jablečný nepasterovaný, nefiltrovaný. Melasa třtinová. Sůl mořská s řasami.
Ořechy: nejvíce kešu a mandle. Čaje: zelený a všechny bylinkové. Semínka: dýně, slunečnice, sezam, len. Oleje: olivový, lněný, kokosový. Luštěniny: čočka. Ovoce: skoro všechny druhy, včetně citronů a grepů. Sušené ovoce: výborné je mango, rozinky, ananas, švestky a třešně. Zelenina: skoro všechny druhy, skvělá je např. cibule, celer, kapusta, kysané zelí, křen, zázvor, všechny ředkve.
Výrazně kyselinotvorné potraviny:
všechny druhy masa, bílá mouka, bílý cukr, káva, černý čaj.
Na internetu si můžete najít spoustu informací na téma odkyselení organismu. Hodně dobře je problematika popsaná např, na stránkách uzkost-deprese.webnode.cz Jsou zde i tabulky zásado a kyselinotvorných potravin podle knihy Dr. Susan E. Brown, L. Trvieri, Jr.: The Acid Alkaline Food Guid