Právě se nacházíte | Trička BIO Knihy aj. » Víme, co jíme? » VÍME CO JÍME? Výborný přehled "éček"!
VÍME CO JÍME? Výborný přehled "éček"!
Popis
Víme co jíme?
Váš průvodce "éčky" v potravinách.
autor: Dr.Tereza Vrbová
V našich potravinách nacházíme stále více přísad, které jsou pro nás nové. Barviva, antioxidanty, emulgátory, konzervanty a další látky, souhrně označované jako přídatné látky nebo hovorově jako "éčka", se používají v potravinách už relativně dlouho, jejich skutečný rozmach však přišel až po roce 1989. Od roku 1997 je povinnost uvádět tyto látky na obalech potravin.
Cílem této knihy je pomoci Vám se orientovat mezi přídatnými látkami. V knize najdete slovník důležitých pojmů, definici jednotlivých kategorií přídatných látek, obecné informace o jejich používání, o jejich testování, o možném vlivu na lidské zdraví.....
U každé přídatné látky je uvedena její stručná charakteristika, oblast použití, možné nežádoucí účinky, legislativní status (zda je povolena a v jakých potravinách).
Grafické symboly upozorňují na látky pocházející z živočišných zdrojů, látky odvozené od geneticky modifikovaných organismů, látky potenciálně poškozující lidské zdraví.
Kniha vznikla dlouhodobým sbíráním materiálu z různých zdrojů, tyto jsou uvedeny na konci knihy.
Vydalo nakladatelství EcoHouse v roce 2001