e-mail: info@biokvalita.cz
tel.: +420 774 226 281
(Po – Pá 8.30-17.30)

Právě se nacházíte | A-Z bio potraviny » ObilninyKašeVločky » Bio JÁHLY Evropa 500 g. Obilný poklad :)

Bio JÁHLY Evropa 500 g. Obilný poklad :)

Kód: P52

Výrobce: bio nebio s.r.o.

Dostupnost: skladem

Cena: 45 Kč

ks

Koupí získáte do Věrnostního programu 2 bodů!

Bio JÁHLY Evropa 500 g. Obilný poklad :)

Popis

Bio jáhly Evropa 500 g. Obilný poklad :)

Vyrobeny jsou z prosa setého šetrným loupáním prosných slupek.

Jáhly obsahují hodnotné minerální látky a vitamíny a to nikoliv hlavně slupkách, jako ostatní obiloviny, ale v celém zrnu!!

Mají i výjimečně vysoký obsah železa a vitamínů B1 a B2.

Jsou chutné a lehce stravitelné, upravují se nasladko nebo naslano. Vhodné na přípravu kaší, rizot, pomazánek, polévek. 

Země původu: Ukrajina

Čím vším jsou nám jáhly prospěšné:

Pro vysoký obsah vitamínů skupiny B a minerálů (draslík, hořčík, fosfor, měď, železo, zinek) a vlákniny jsou velmi vhodné pro sportovce, studenty, děti, rekonvalescenty a těžce pracující.

Jáhly jsou přirozeně bezlepkové, proto je mohou bez obav konzumovat i celiaci.

Konzumací jáhel bojujete proti únavě a depresi, neboť obsahují vysoký podíl fosforu, které naše tělo v hektickém  světě potřebuje.

Jsou  vhodné i pro diabetiky. Jako jediná obilnina působí zásadotvorně, proto se doporučuje zařadit do jídelníčku pro prevenci nemocí žaludku, slinivky, sleziny a při tzv. překyselení žaludku.

Díky velmi vysokému obsahu železa jsou skvělé i pro osoby trpící chudokrevností.

Jáhly obsahují více tuku než ostatní obliloviny, proto je trvanlivost jahel kratší. Po koupi je vhodné je co nejdříve spotřebovat, protože delším skladováním jáhly hořknou. Málokdo však ví, že hořká chuť podporuje správnou funkci srdce a tenkého střeva.

A pozor! To nejlepší na konec :)

Každý registrovaný zákazník má u nás na toto zboží, stejně jako i na všechno ostatní, slevu 5%!!

 

RECEPTY.

Příprava jáhel

Před vlastní úpravou je důležité jáhly důkladně propláchnout a minimálně 2x spařit horkou vodou, aby se odstranila nahořklá chuť.

Jáhly mají v kuchyni široké využití. Můžou se připravit buď na sladko v podobě různých kaší a nákypů nebo na slano v podobě placiček, rizotta, zavářky do polévky, ale také jako příloha k masovým, zeleninovým či houbovým pokrmům.

Pro lepší trávení jsou vhodnější v kombinaci s ovocem.

Ananasová jáhlová kaše

Suroviny: 250 g jahel, máslo, ananasový kompot, vanilkový cukr

Jáhly 2x propláchneme vroucí vodou, abychom je zbavily nepříjemné nahořklé chuti.

Do hrnce nalijeme vodu a nálev z kompotu ve dvojnásobném poměru, než jsou jáhly. 

Poté jáhly vložíme do hrnce a vaříme asi 15 minut, dokud se většina tekutiny neodpaří. Tímto způsobem vznikne jahelná kaše, do které přidáme vanilkový cukr a oříšek másla.

Hotovou jáhlovou kaši servírujeme do misky a prokládáme s kousky kompotovaného ananasu.

Staročeský jahelník

Sladký staročeský jahelník je zdravým mlsáním.

Suroviny: 250 g libovolného ovoce, 3 vejce, 5 lžic cukru, 1l mléka, 300 g jahel, špetka soli, šťáva z citronu

Jáhly 2x propláchneme vroucí vodou, abychom je zbavily nepříjemné nahořklé chuti. Poté je nasypeme do studeného mléka a uvaříme kaši. Do vychladlé kaše vmícháme 4 lžíce cukru, žloutky a šťávu z citronu. Poté vmícháme tuhý sníh z bílků.

Nakrájíme si část ovoce podle chuti na malé kousky a vmícháme do jahelné kaše.

Kaši postupně po vrstvách vkládáme do vymaštěného pekáče. Jednotlivé vrstvy kaše prokládáme zbylým ovocem, které může být i kompotované. Na jahelník přidáme rozpuštěné máslo a nakonec asi 30 minut zapékáme. Upečený jahelník podáváme ještě horký.

 

 

 


Související produkty

Katalog




Přihlásit se

Nejprodávanější

Anketa

Nejlepší zkušenosti mám s bio kosmetikou

14 hlasůLavera
10%
94 hlasůUrtekram
67%
22 hlasůWeleda
16%

Aktuality

Bio PESTO HŘÍBKOVÉ


(24. 01. 2018)

Facebook

Košík Váš košík Cena celkem: 0 Kč
Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.