e-mail: info@biokvalita.cz
tel.: +420 774 226 281
(Po – Pá 8.30-17.30)

Právě se nacházíte | A-Z bio potraviny VŠE » O ř e ch y - m á k - s e m í n k a » Ke klíčení » Bio PÍSKAVICE ke klíčení RAW 120 g

Bio PÍSKAVICE ke klíčení RAW 120 g

Kód: P1201

Výrobce: SONNENTOR - českorakouská firma

Dostupnost: skladem

Cena: 72 Kč

ks

Koupí získáte do Věrnostního programu 3 bodů!

Bio PÍSKAVICE ke klíčení RAW 120 g Bio PÍSKAVICE ke klíčení RAW 120 g

Popis

Bio pískavice modrá ke klíčení 120g

Pískavice – poklad faraonů je doma ve Středozemí. Již Egypťané ji využívali jako koření. Čerstvý, křupavý požitek s jemnou chutí kari!

Výborná semínka s kořeněnou chutí. Už po několika dnech klíčení můžete sklízet a vychutnávat výhonky plné síly.
U pískavice se vyvíjí charakteristická vůně připomínající curry již při nakličování. Používá se do chutney, v Egyptě do omáček a v Indii i jako náhražka kávy. Pískavice mletá se často používá ve veganské a vegetariánské kuchyni. Díky své vůni, která se při vaření krásně rozvine provoní celý pokrm. Požívá se do polévek, grilované zeleniny a omáček. Je součástí mnoha směsí koření a používá se i k provonění sýrů.

Klíčky pískavice se skvěle hodí také k těstovinovým pokrmům.

Tip:

Výhonky by se měly co možná nejdříve zkonzumovat nebo přechovávat nanejvýš dva, tři dny v lednici – jinak zhořknou.

Nakličování:

Semínka namočit na 6 až 8 hodin do vody, opláchnout a dát do čisté nakličovací nádoby, může to být běžný porcelánový hrnek. Nakličujte 2 dny ve tmě a poté 2-4 dny na světle. 2x denně dobře proplachujte v čisté vodě. Klíčky nevystavujte vysokým teplotám (nejlépe 20 °C), přílišnému vlhku ani přímému slunci.

Více o účincích pískavice:

http://www.dumazahrada.cz/zahrada/rostliny/2012/6/15/encyklopedie-piskavice/

A pozor! To nejlepší na konec :)

Každý registrovaný zákazník má u nás na toto zboží, stejně jako i na všechno ostatní, slevu 5%!!


Související produkty

Katalog




Přihlásit se

Nejprodávanější

Anketa

Aktuality


Facebook

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.