e-mail: info@biokvalita.cz
tel.: +420 774 226 281
(Po – Pá 8.30-17.30)

Právě se nacházíte | A-Z bio potraviny VŠE » Bio maso - Bio chléb » Bio hořčice Starofrancouzská s vínem a medem 210g

Bio hořčice Starofrancouzská s vínem a medem 210g

Kód: P416

Výrobce: Opatství Nový Dvůr (ČR) a Sept-Fons (Francie)

Dostupnost: skladem

Cena: 124 Kč Původní cena: 133 Kč (-7%)

ks

Koupí získáte do Věrnostního programu 6 bodů!

Bio hořčice Starofrancouzská s vínem a medem 210g Bio hořčice Starofrancouzská s vínem a medem 210gBio hořčice Starofrancouzská s vínem a medem 210gBio hořčice Starofrancouzská s vínem a medem 210gBio hořčice Starofrancouzská s vínem a medem 210gBio hořčice Starofrancouzská s vínem a medem 210gBio hořčice Starofrancouzská s vínem a medem 210gBio hořčice Starofrancouzská s vínem a medem 210g

Popis

Bio starofrancouzská hořčice s moravským bílým vínem a  medem

Tento podukt zakoupí každý registrovaný zákazník se slevou 5%. Slevy se načítají do příští objednávky.

Vyrobeno mnichy z kláštera Nový dvůr podle originální receptury. Špičková kvalita.

Hořčice je vyráběna řemeslně, v malém objemu, z vybraného hořčičného semínka. Semínko je nejprve namočeno do směsi octa a vody, z lesů obklopujících klášter. Poté je rozdrceno na mlýnském kameni a provoněno moravským bílým vínem a medem. Jemně okořeněná hořčice je ručně plněna do sklenic, kde během několika týdnů dozrávání získává své nezaměnitelné aroma, kterým se tak výrazně odlišuje od konkurenčních výrobků.

Složení: hořčičné semínko, ocet, voda, koření, med, sůl, hroznová šťáva. Bez  konzervačních látek.

Hmotnost: 210g

 

Hořčici Bohemia můžete použít například k přípravě
Talíře bratrů z Nového Dvora:

Pro 4 osoby:

Špízy ze dvou druhů masa:
350 g telecí pečeně nakrájené na velké kostky 3 x 3 cm
350 g vepřového hřbetu nakrájeného na velké kostky 3 x 3 cm
4 polévkové lžíce hořčice z Nového Dvora
2 polévkové lžíce slunečnicového oleje

Placky z tykví:
4 střední zcela čerstvé tykve
2 polévkové lžíce sekané petrželky
2 polévkové lžíce sekané pažitky
2 lžíce mouky
3 vejce
sůl, pepř

Zelený salát:
Směs z vaší zahrádky:
Hladká petržel, kerblík, pažitka, libeček, listy hořčice, roketa, kadeřavý salát
1 polévková lžíce hořčice z Nového Dvora
2 polévkové lžíce vinného octa
5 polévkových lžic slunečnicového oleje
sůl, pepř

Příprava špízů:

V nádobě smícháme hořčici z Nového Dvora s olejem. Směs rozdělíme na polovinu. V první nádobě dobře promícháme polovinu připravené směsi s telecím masem. V druhé nádobě učiníme totéž s vepřovým masem. Necháme naložené 2 až 3 hodiny v ledničce. Pak napichujeme na jehly střídavě kousky vepřového a telecího masa. Opékáme na roštu na středním ohni a obracíme každé 4 minuty, aby se maso dobře propeklo do zlatova ze všech stran a hořčice se nepřipálila.

Příprava placek z tykví:

Tykve nastrouháme na středně hrubém struhadle. Necháme vykapat 2 hodiny, abychom je poněkud zbavili vody. V nádobě smícháme tykve, petržel, pažitku, mouku, vejce, sůl a pepř. Na pánev s nepřilnavým povrchem nalijeme vrchovatou polévkovou lžíci směsi; rozetřeme vidličkou a uhladíme. Placku opečeme po jedné straně, obrátíme pomocí špachtle a opečeme po druhé straně.

Připravíme zelený salát

Podáváme následovně upravené:
Doprostřed talíře položíme napříč špíz.
Z jedné strany dáme 3 placky,
Z druhé strany dáme porci zeleného salátu

Dobrou chuť :)


Související produkty

Katalog




Přihlásit se

Nejprodávanější

Anketa

Nejlepší zkušenosti mám s bio kosmetikou

1 hlasůLavera
4%
19 hlasůUrtekram
70%
0 hlasůLogona
6 hlasůWeleda
22%

Aktuality


Facebook

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.